logo FT TUL
logo FT TUL
logo FT TUL

STRUTEX 2016

Liberec (2. prosince 2016). Mezinárodní odbornou konferenci zaměřenou na strukturu textilií pořádala katedra textilních technologií FT TUL ve dnech 1. a 2. prosince 2016. Konference se na naší univerzitě pořádala již po jednadvacáté a zaznělo zde celkem dvacet přednášek a 40 posterů. Kromě odborníků z naší univerzity přijeli přednést své příspěvky zástupci vědeckých týmů z Anglie, Německa, Francie, Rakouska, Turecka, Polska a Indie.



Den otevřených dveří na TUL 2016

Liberec (26. listopadu 2016). Dne 26. 11. 2016 se konal Den otevřených dveří na TUL. Návštěvníci získali informace o studiu na FAKULTĚ TEXTILNÍ a dále jím byla umožněna prohlídka pracovišť FT s krátkou prezentací navštívených kateder.


DOD_26_11.pdf


Exkurze pro střední školy SPŠT

Liberec (19. září 2016). Dne 19.9 2016 byla za podpory FT TUL uspořádaná exkurze pro střední školy textilní. V rámci akce se studenti středních škol mohli seznámit se zaměřením jednotlivých kateder a prakticky si vyzkoušet analýzu a rozbor tkanin a pletenin.



Oděv a textil Liberec 2016

Liberec (15. září 2016). Dne 15.9 2016 byla za podpory FT TUL uspořádaná soutěž ODĚV A TEXTIL LIBEREC 2015 pro ZŠ a SŠ. Tato akce je rok od roku lepší, zábavnější, profesionálnější. Za vše hovoří počet přihlášených soutěžních kolekcí (letos k sedmi desítkám, včetně mezinárodního zastoupení ze Slovenska). V rámci akce byla představena FT TUL a uspořádána pro zájemce exkurze po jednotlivých katedrách FT.



Plakát_oděv a textil.pdf


Den otevřených dveří na fakultě textilní 2015

Liberec (21. listopadu 2015). Dne 21. 11. 2015 se konala akce s názvem „DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ“. Návštěvníci získali informace o studiu na FAKULTĚ TEXTILNÍ a dále jím byla umožněna prohlídka pracovišť FT s krátkou prezentací navštívených kateder. Zájem byl velký a laboratoře FT byly plné až do odpoledne, kdy Den otevřených dveří končil. Pořádaná akce byla uchazeči hodnocena velice pozitivně.



DOD_16_11_2015.pdf


Soutež Oděv a textil Liberec 2015

Liberec (24. září 2015). Dne 24.9 2015 byla za podpory FT TUL uspořádaná soutěž ODĚV A TEXTIL LIBEREC 2015 pro ZŠ a SŠ. Soutěže se účastnilo 7 základních škol z Libereckého kraje a 28 středních škol z celé ČR. Programem akce bylo propojení technického a uměleckého směru v oblasti textilu a oděvů a hlavním cílem bylo motivovat studenty středních škol k dalšímu studiu na technických oborech. Studium na jednotlivých katedrách FT TUL bylo prezentováno návštěvou laboratoří, výukových prostor a prostřednictvím letáků, brožur a dalšími propagačními materiály FT TUL.



Odev_a_textil.pdf


Seminář Textilie v novém tisíciletí 2015

Liberec (12. května 2015). Další ročník semináře Textilie v novém tisíciletí se uskutečnil 12. květnu 2015. Hlavním cílem bylo umožnit studentům a absolventům navázat bližší kontakt s průmyslovými partnery. Pozvané firmy měly možnost prezentovat se přímo na půdě fakulty a nabídnout studentům možnosti stáží, praxí, společných témat bakalářských a diplomových prací, případně i pracovního uplatnění atd. Firmy se představily formou diskusních stánků a prostřednictvím přednášek. Aktivně se prezentovalo 15 firem.



Den otevřených dveří na fakultě textilní 2015

Liberec (14. února 2015). Den otevřených dveří Fakulty textilní se konal dne 14. února 2015 v Areálu TUL budovy B. V průběhu prezentace byly představeny jednotlivé studijní obory FT a dále byla pro zájemce umožněna návštěva pracovišť kateder FT a jejich laboratoří včetně ateliérů. Pořádaná akce měla kladný ohlas u uchazečů.



DoD2014.pdf


STRUTEX 2014

Liberec (2. prosince 2014). 20. ročník konference Strutex se konal ve dnech 1. a 2. prosince 2014 pod záštitou Fakulty textilní. Postupem času došla konference mezinárodního věhlasu a na letošním jubilejním dvacátém ročníku bylo 44 příspěvků, 10 z nich od zahraničních účastníků, kteří přijeli z Turecka, Egypta, Německa, Řecka a Slovinska, přednášeli tu i zahraniční studenti TUL z Indie, Pákistánu a také z Egypta. Příspěvky konference byly zaměřeny převážně na popis struktur a strukturní problematiku textilií všech typů – délkových i plošných – a na vzájemné vazby mezi strukturou textilií a jejich vlastnostmi. Vybrané příspěvky z konference budou zařazeny do časopisu Vlákna a textil.



Seminář Textilie v novém tisíciletí 2014

Liberec (14. května 2014). Další ročník semináře Textilie v novém tisíciletí se uskutečnil v květnu 2014. Hlavním cílem bylo umožnit studentům a absolventům navázat bližší kontakt s průmyslovými partnery. Pozvané firmy měly možnost prezentovat se přímo na půdě fakulty a nabídnout studentům možnosti stáží, praxí, společných témat bakalářských a diplomových praxí, případně i pracovního uplatnění atd. Firmy se prezentovaly formou diskusních stánků ve studentských lavicích a prostřednictvím přednášek.



Den otevřených dveří na fakultě textilní 2014

Liberec (14. února 2014). Den otevřených dveří i s prohlídkou pracovišť a laboratoří pořádala dne 14. února 2014 Fakulta textilní. Den otevřených dveří byl uchazeči hodnocen velice pozitivně. Informace o Dni otevřených dveří lze také nalézt na webových stránkách DFT: http://www.ft.tul.cz/.



DOD_Program.pdf


8. mezinárodní konference Textile Science 2013

Liberec (25. září 2013). Ve dnech 23. - 25. září 2013 se konala mezinárodní konference Textile Science 2013. V rámci konference bylo představeno několik odborných přednášek se zaměřením na oblast nových materiálů, metrologie a nových metod evaluace kvality, pokročilé textilní technologie a nanotechnologie. Informace o konferenci lze také nalézt na webových stránkách: http://www.ft.tul.cz/conference/texsci_2013/Liberec/liberec.html



TextileScience.pdf


Soutěž SVOČ - STUDENTSKÁ VĚDECKÁ A ODBORNÁ ČINNOST

Liberec (28. května 2013). Soutěž SVOČ proběhla formou studentské konference dne 28.5.2013 v konferenčních prostorách Institutu průmyslového inženýrství, s.r.o. v Liberci. Každý z přihlášených studentů přednesl před hodnotící komisí krátkou prezentaci své soutěžní práce. Po skončení všech prezentací jednotlivé komise vyhlásily 5 nejlepších prací z každé sekce (Textil, Strojírenství, Textil bakaláři a Strojírenství bakaláři). Informace o soutěži SVOČ lze také nalézt na webových stránkách: http://svoc.tul.cz/svoc_2013/Home/home.html



Seminář Textilie v novém tisíciletí

Liberec (14. května 2013). Seminář Textilie v novém tisíciletí se uskutečnil dne 14. 5. 2013 na technické univerzitě v Liberci. Hlavním cílem bylo umožnit studentům a absolventům navázat bližší kontakt s průmyslovými partnery. Pozvané firmy (celkem 20) měly možnost se prezentovat přímo na půdě fakulty a nabídnout studentům možnosti stáží, praxí, společných témat bakalářských a diplomových praxí, případně i pracovního uplatnění atd. Firmy se prezentovaly formou diskusních stánků ve studentských lavicích a prostřednictvím přednášek.



Textilie v novem tisicileti_program.pdf


Den otevřených dveří na fakultě textilní „Tour de FT TUL 2013“

Liberec (25. února 2013). Den otevřených dveří i s prohlídkou pracovišť a laboratoří pořádala dne 22. února 2013 Fakulta textilní. I přes mrazivé počasí se na Den otevřených dveří s názvem „Tour de FT TUL 2013“ Fakulty textilní dostavila v doprovodu přátel, rodičů nebo pedagogů zhruba stovka zájemců o studium. Nejčastěji se ptali na talentové zkoušky pro bakalářský obor Textilní návrhářství. Svým výjimečným zaměřením přilákala fakulta i uchazeče ze vzdálenějších koutů naší země: „Jedu tak dlouhou cestu, abych zjistila, jestli to stojí za to a zvládnu i semestr matematiky a dalších předmětů, které nejsou úplně mým koníčkem,“ uvedla účastnice Tour de FT TUL, která přijela z Frýdku-Místku. Den otevřených dveří byl uchazeči hodnocen velice pozitivně.



Mezinárodní veletrhy módy, obuvi a koženého zboží STYL a KABO 2013

Liberec (20. února 2013). Ve dnech 17. - 19. února 2013 byl navštíven Mezinárodní veletrh módy, obuvi a koženého zboží STYL a KABO v Brně. Veletrhy módy, které probíhají dvakrát do roka v únorovém a srpnovém termínu, si zachovávají kontraktační charakter určený k setkávání odborníků a obchodníků v oblasti textilního, oděvního a kožedělného průmyslu. Význam účasti FT TUL na veletrhu podtrhl zájem o spolupráci z řad vystavovatelů a většina položených dotazů se mimo jiné týkala především potencionální spolupráce v oblasti testování textilních materiálů.



19. ročník mezinárodní konference STRUTEX

Liberec (4. prosince 2012). Konference STRUTEX (Structure and Structural Mechanics of Textiles) pod záštitou Fakulty textilní TUL se konala ve dnech 3. - 4. prosince 2012. „Téma konference bylo zaměřeno na nedávné pokroky v textilním výzkumu a inovacích v textilní oblasti. Velký počet příspěvků byl uveden mladými výzkumníky z Technické univerzity v Liberci a dalších vysokých škol,“ uvádí za organizátory Kateřina Nohýnková z katedry textilních technologií. Příspěvky odborníků jsou již tradičně rozděleny do sekcí, letos jsou dvě: Inovace v oblasti vláken a materiálů – příspěvky na toto téma zazněly včera – a Inovace v technologii. Obě sekce tvoří celkem tři desítky příspěvků od odborníků nejen z naší univerzity, ale i z řady zahraničních pracovišť. „Konference je vysoké vědecké úrovně a je navštěvována mnoha významnými vědci z Austrálie – prof. Postle, Indie – prof. Behera, Evropy či USA – prof. Aneja,“ doplňuje Kateřina Nohýnková. Konference po oba dny dává prostor také studentům doktorského studia, kteří představí svou práci prostřednictvím posterů a prezentací.



Den otevřených dveří na fakultě textilní TUL 2012

Liberec (13. března 2012). V pátek 9. března 2012 se uskutečnil první ročník putování Tour de FT TUL v rámci Dne otevřených dveří na Fakultě textilní Technické univerzity v Liberci. Každou celou hodinu poskytli pro zájemce o studium proděkanka pro pedagogickou činnost Jindra Porkertová a proděkanka pro organizaci a vnější vztahy Gabriela Krupincová informace o jednotlivých studijních programech a oborech. Zájemci o studium měli možnost navštívit prostory fakulty a laboratoře jednotlivých kateder. Téměř stovka uchazečů hodnotila netradiční podobu Dne otevřených dveří mimořádně pozitivně. Další informace lze také nalézt na webových stránkách zpravodaje Technické univerzity T-UNI



Přílohy:


Pozvanka.pdf

PrezentaceFTTUL.pdf


„LÉPE VIDĚT A SLYŠET ZNAMENÁ LÉPE POCHOPIT“

Liberec (01. března 2012). Nová audiovizuální technika pořízená za pomoci projektu TRANSFORTEX umožňuje variabilně realizovat výuku i v menších výukových místnostech a laboratořích. Tímto krokem bude zlepšena kromě frontálních prezentací i výuka laboratorní a projektová. Výběr a pořízení jednotlivých zařízení navazuje na celkovou rekonstrukci budovy B a D, Technické univerzity v Liberci, v nichž sídlí Fakulta textilní. Opravy budov se blíží ke konci a s tím i související termín kolaudace. V příštím akademickém roce tak dnešní uchazeči začnou studovat v rámci nové akreditace, v inovovaných prostorách a s novým vybavením. Věřme, že i pedagogové budou úspěšně následovat tento vývoj.



STYL a KABO 2012

Liberec (28. února 2012). Ve dnech 12. - 14. února 2012 byl navštíven mezinárodní veletrh módy, obuvi a koženého zboží STYL a KABO v Brně. V rámci projektu Trans for Tex byly propagovány inovované studijní programy a studijní obory v bakalářském, navazujícím magisterském i doktorském studiu. Během tří dnů byl ze strany návštěvníků největší zájem o informace ohledně možností studia ve vybraných oborech na fakultě textilní především zaměřený na technické textilie, nanotechnologie a další obory s úzkou vazbou na uplatnění absolventů v budoucí profesní kariéře. Význam účasti na veletrhu podtrhl zájem o spolupráci z řad vystavovatelů a většina položených dotazů se mimo jiné týkala především potencionální spolupráce v oblasti testování textilních materiálů.



STRUTEX 2011

Liberec (19. prosince 2011). Pod záštitou Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci se ve dnech 7.-8. prosince 2011 konal 18. ročník mezinárodní vědecké konference STRUTEX (Structure and Structural Mechanics of Textiles). Pozvaní zástupci mnoha zemí světa prezentovali výsledky vědecké práce z oblasti textilních struktur a materiálů, diskutovalo se o dalším zaměření a vývoji v textilním oboru, zkušenostech z praxe a nových trendech v textilním odvětví. Konference se setkala s velkým zájmem nejenom z řad akademických pracovníků, ale také studentů, kteří měli možnost prezentovat výsledky studentských projektů Studentské grantové soutěže v rámci vlastní sekce.
Dne 9. Prosince 2011 se projekt Trans for Tex prezentoval na již třetím ročníku odborného semináře Project Management III. I letos se obě odborné sekce setkaly s mimořádným zájmem z řad studentů i zástupců předních firem textilního průmyslu ČR - Applycon s.r.o., Contipro a.s., TZÚ s.p., Direct Alpine s.r.o., Fezko Thierri a.s. a další.



STYL a KABO 2011

Liberec (05. září 2011). Projekt Trans for Tex se dne 21. až 23. srpna 2011 účastnil tradičního mezinárodního veletrhu módy, obuvi a koženého zboží STYL a KABO 2011 ve veletržních prostorách brněnského výstaviště.

Veletrh zajišťovali nejen uznávané kapacity a představitelé FT TUL, ale také mladí akademičtí pracovníci a doktorandi, kteří měli možnost získat kontakty z průmyslové praxe a zkušenosti s pořádáním takovýchto akcí. Ohlas na výstavu byl jak z řad návštěvníků, potenciálních studentů i dalších vystavovatelů. Dle informací BVV se akce zúčastnilo 7 tis. návštěvníků, přičemž největší zájem o akci byl v neděli.


Většina dotazů na stánku se týkala nabídky studijních programů a oborů. Zájem byl především o kombinovanou formu studia. Další diskuzní témata byla zaměřena na možnosti doškolování zaměstnanců a pořádání odborných workshopů, seminářů, konferencí a případně letních škol. Na stánku se zastavilo také několik bývalých studentů a absolventů, kteří se zajímali o novinky týkající se chodu fakulty.



Seminář Textilie v novém tisíciletí IX. a Project management II.

Liberec (21. dubna 2011). Projekt Trans for Tex se dne 14. dubna 2011 prezentoval na 9. konferenci Textilie v novém tisíciletí, jejíž součástí byl rovněž odborný seminář Project Management, který navázal na úspěšný první ročník této akce.

I letos se obě odborné sekce setkaly s mimořádným zájmem z řad studentů i zástupců předních firem textilního průmyslu ČR - VÚB, Juta, Mileta, Fezko-Thierry, Applycon, GF Mashinery.

Zúčastněné podniky studentům prezentovaly svůj výrobní program, plány rozvoje společnosti a zároveň nastínily možnosti budoucího uplatnění absolventů a s tím související požadavky na jejich odborné i jazykové znalosti. Za každou firemní prezentací následovala diskuze, do které se studenti aktivně zapojovali.



Den otevřených dveří na fakultě textilní TUL

Liberec (07. března 2011). V pátek 4. března 2011 se uskutečnil Den otevřených dveří na Fakultě textilní Technické univerzity v Liberci. Každou celou hodinu poskytli pro zájemce o studium proděkan pro pedagogickou činnost Jakub Hrůza a proděkanka Gabriela Krupincová informace o jednotlivých studijních programech. Akce Dne otevřených dveří se zúčastnilo přes sto zájemců o studium s doprovodem rodičů. Potenciální zájemci o studium měli možnost také shlédnout interaktivní expozici "OD HISTORIE K HIGH TECH A NANO".


Informace o Dni otevřených dveří lze také nalézt na webových stránkách zpravodaje Technické univerzity T-UNI.



Bakalářský studijní program:

BSP_Textilni_a_odevni_navrharstvi.pdf

BSP_Textilni_Marketing.pdf

BSP_Mangement_obchodu_s_odevy_TROV.pdf

BSP_Chemicka_technologie_textilni.pdf

BSP_Mechanicka_textilni_technologie.pdf

BSP_Netkane_textilie.pdf

BSP_Textilni_materialy_zkusebnictvi.pdf

BSP_Technicke_Textilie.pdf


Navazující magisterský studijní program:

NSP_Textilni_inzenyrstvi.pdf

NSP_Prumyslovy_management.pdf


Doktorský studijní program:

DSP_Textilni_inzenyrstvi.pdf


Pozvánka na Den otevřených dveří na fakultě textilní TUL

Liberec (26. ledna 2011). Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci zve studenty na Den otevřených dveří. Den otevřených dveří se koná v pátek 4. března 2011 v budově B (ulice Čížkova 6, Liberec), v posluchárně B4 od 10:00 a dále každou celou hodinu do 13:00. Přednášky poskytnou informace o studijních progamech a oborech, o přijímacím řízení a podmínkách studia na fakultě textilní. Po přednášce studenti mohou navštívit jednotlivé katedry, pracoviště a laboratoře. Další informace o fakultě textilní lze nalézt na stránkách: http://www.ft.tul.cz/


Přílohy:


Pozvanka.pdf


STRUTEX 2010

Liberec (21. listopadu 2010). 17. ročníku mezinárodní vědecké konference STRUTEX (Structure and Structural Mechanics of Textiles) byl jednou z posledních akcí, která proběhla v rámci oslav 50. výročí Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci. Letošní ročník konference byl navíc rozšířen o seminář určený především studentům technických oborů. Pozvání přijali vrcholní představitelé a manažeři prosperujících českých textilních výrobních firem a v sérii přednášek seznámili studenty s možnostmi spolupráce z hlediska společných VaV projektů nebo studentských prací. Akce se setkala s mimořádně velkým zájmem studentů a z dosavadních reakcí vyplývá, že o takovéto akce mají zájem i do budoucna.



Další informace lze nalézt na webových stránkách zpravodaje Technické univerzity T-UNI.


Mezinárodní konference Textile Science 2010

Liberec (13. září 2010). Ve dnech 6. - 8. září 2010 proběhla mezinárodní konference TEXSCI 2010. Vlastní konference a doprovodných akcí se zůčastnila většina zaměstnanců a studentů doktorského studia fakulty textilní, zástupci průmyslových podniků a oborových organizací a přední akademičtí a vědečtí pracovníci z mnoha zemí světa. Projekt TransForTex byl prezentován v rámci posterové sekce.



Další informace lze nalézt na webových stránkách zpravodaje Technické univerzity T-UNI.


Prezentace projektu na mezinárodní konferenci TEXSCI 2010

Liberec (3. září 2010). Projekt Transformace studijních programů Fakulty textilní se prezentuje na 7. mezinárodní konferenci Textile Science 2010 formou posteru. Náhled zde.


Poster je možné shlédnout v čase plánovaném pro prezentaci posterů každý den konference.
Jednotliví členové realizačního týmu projektu se aktivně účastní na přednáškách a prezentacích, případně na vlastní organizaci a realizaci této akce.


Oslavy 50. let Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci

Liberec (24. srpna 2010). Tento rok oslavuje Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci 50. let od svého založení. Součástí oslav je konání sedmé mezinárodní konference Textile Science 2010.



Více informací o konferenci lze nalézt na webových stránkách zde.



Témata diplomových prací od průmyslových partnerů

Liberec (21. května 2010). Témata diplomových a bakalářských prací byla rozšířena o zadání řešená ve spolupráci s průmyslovými partnery. Naleznete je zde.



Nabídka pracovních příležitostí pro absolventy

Liberec (08. března 2010). Součastí Dne otevřených dveří na Fakultě textilní TUL, který byl pořádán dne 5. března 2010, byla prezentace a nabídka pracovních příležitostí textilních firem.


Jednotlivé průmyslové podniky představily svoje současné výrobní, prodejní, marketingové a výzkumné aktivity a zároveň plány budoucího rozvoje společnosti. Byly nabídnuty konkrétní pracovní pozice a také zajímavá témata pro vypracování bakalářských a diplomových prací.


Nabídky pracovních příležitostí se zúčastnilo téměř 50 současných studentů FT TUL, budoucích absolventů.



Přílohy:


http://www.veba.cz/

http://www.triola.cz/

http://www.stap.cz/

http://www.lanex.cz/

http://www.singingrock.cz/

http://www.bushman.cz/

http://www.gumotex.cz/

http://www.marks-and-spencer.cz/


Den otevřených dveří na Fakultě textilní TUL

Liberec (08. března 2010). Dne 5. března 2010 se uskutečnil Den otevřených dveří na Fakultě textilní. Této každoročně pořádané akce se v letošním roce zúčastnilo více než 100 zájemců a potenciálních uchazečů o studium textilních věd.


Budoucím absolventům středních škol a jejich rodičům proděkan FT TUL Jakub Hrůza prezentoval strukturu Fakulty textilní, představil akreditované studijní programy, obory a jednotlivé katedry a jejich zaměření. V druhé části propagačního dne byli uchazeči pozváni na příslušné katedry a pracovište, kde proběhla prezentace laboratoří a výzkumného zařízení.


Součástí Dne otevřených dveří byla prezentace a nabídka pracovních příležitostí několika textilních firem. Propojení těchto akcí ukazuje možným uchazečům budoucí úspěšné uplatnění v textilním průmyslu.



Prezentace Fakulty textilní.


Další informace lze nalézt na webových stránkách zpravodaje Technické univerzity T-UNI.


Pozvánka na Den otevřených dveří na fakultě textilní TUL

Liberec (01. března 2010). Fakulta textilní Technické univerzity v Liberci zve studenty na Den otevřených dveří. Den otevřených dveří se koná v pátek 5. března 2010 v budově B (ulice Čížkova 6, Liberec), v posluchárně B4 od 10:00 a dále každou celou hodinu do 13:00. Přednášky poskytnou informace o studijních progamech a oborech, o přijímacím řízení a podmínkách studia na fakultě textilní. Po přednášce studenti mohou navštívit jednotlivé katedry, pracoviště a laboratoře. Součástí Dne otevřených dveří bude i prezentace zástupců textilních firem zaměřená na pracovní příležitosti absolventů. Informaci lze nalézt zde T-UNI.


Fakulta textilní poskytuje jako jediná v České republice vysokoškolské vzdělání napříč celým textilním oborem. Je zde možné studovat textilní technologie, marketing a návrhářství. Textilní fakulta je dále aktivní ve vědecko-výzkumné činnosti. Objevy jako např. nová technologie výroby nanovlákenných plošných útvarů ji řadí k prestižním vysokoškolským ústavům. Fakulta se podílí ve značné míře na spolupráci s průmyslovými podniky a řeší řadu projektů financovaných z různých druhů grantů.


Další informace lze nalézt na stránkách fakulty textilní: http://www.ft.tul.cz/


Přílohy:


Pozvanka.pdf

Nabor.pdf

Studijni_obory.pdf


Schůzka pracovní skupiny na konferenci STRUTEX 09

Liberec (04. prosince 2009). Dne 04. prosince proběhla schůzka vedení Fakulty textilní se zástupci textilních podniků za účelem řešení úkolů daných v projektu TRANSFORTEX.


Po ukončení schůzky byl projekt TRANSFORTEX prezentován na mezinárodní konferenci STRUTEX 09. Na konferenci se zaregistrovaly desítky odborníků i studentů z České republiky a ze zahraničí. Jednání je tradičně zaměřeno na novinky o vlastnostech a struktuře špičkového textilu a na nové evropské projekty. Konference zahrnovala tři sekce: Structure and Structural Mechanics of Textile, Novelties and Innovations in Textile Research Area a presentaci výsledků Výzkumného centra Textil II. Na konferenci bylo předneseno 26 příspěvků na plenárních zasedáních a představeno 74 posterů.


V rámci druhého dne byly představeny výsledky projektu Výzkumného centra Textil II a prezentovány byly také cíle, postup prací a dílčí výsledky dalších významných projektů řešených na fakultě textilní pod záštitou Technické univerzity v Liberci. Jednalo se o projekty. TRANSFORTEX, MODSIMTEX, INCOTEX, KITTOP, TRATEX a projekty TIP. Bližší informace o těchto projektech je možné nalézt na webových stránkách FT TUL. Informace lze také nalézt ve zpravodaji T-UNI.

STRUTEX STRUTEX STRUTEX


Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky